Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов подкрепя контраблокадите на граничните пунктове

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов подкрепи контраблокадите на граничните пунктове и коментира ситуацията с думите: Гърция не е работеща държава.

В 21-ви  век се оказа, че това е единственото средство. При нормално работещи държави, за съжаление в момента Гърция не е такава, колкото и да ми се обидят. Когато един премиер се обади на друг премиер, той взима някакво решение. Аз два пъти му се обадих за едно и също нещо и не пращат полиция и жандармерия да изчистят трасето. Това, което трябваше да направят вече един месец. Гръцкият премиер казва: "Бойко, извинявай, нямам контрол върху ситуацията". Ама тогава си затворете пристанищата, затворете си ги вътре в страната. Защо измъчвате българите? И то тенденциозно, и то в момент, в който аз се отказвам да ми дадат пари да направя и границата с Гърция с ограда. Отказвам помощ на колегите си, за да демонстрирам лоялността към моите съседи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44