Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След свличане на земна маса падна оградата на Професионалната гимназия в Благоевград

Снимка: Кети Тренчева
Свличане на земна маса при изкопни работи в частен имот събори оградата на Професионалната гимназия в Благоевград. Кметът на областния център е разпоредил спешна проверка на място.

Частният имот, в който са се извършвала изкопни работи, има разрешение за строителство, влязло в сила от средата на миналата година. Мястото е в съседство с двора на гимназията и в непосредствена близост до спортното игрище.

По сигнал на директора на училището от общината са направили проверка на място. Констатирани са технологични пропуски в изкопните дейности и подценяване на климатичните условия, които са причинили свличане на земна маса и падане на оградата. На строителя и възложителя е издадено предприсание да изготвят и представят конструктивен проект за укрепване на ската. Разпоредено е да бъде монтирана временна плътна ограда на безопасно разстояние, успоредно на изкопа, за ограничаване на достъпа до неукрепения скат.

В срок от два месеца строителят е задължен да възстанови и оградата. За безопасността на учениците и учителите достъпът до игрищата, които са в западния край на имота, е ограничен. Входните врати също са заключени и има поставена сигнална лента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44