Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски инициира законови промени, целта - да се оповести докладът за КТБ

Кой си крие нещата зад Пеевски? Може би Прокопиев, заяви пред журналисти депутатът

ДПС внесе в деловодството на парламента поправки в Закона за банковата несъстоятелност, с които трябва да станат ясни фактите и обстоятелствата, довели до фалита на КТБ.

Законопроектът е иницииран от Делян Пеевски, обясни Йордан Цонев:

ДПС ще настоява този закон да влезе още следващата седмица в пленарна зала, да бъде гласуван на две четения в едно заседание, за да ускорим процеса по публичност на тази информация, която е от голям обществен интерес.

С промените докладът на фирмата, която проверява паричните потоци от фалиралата КТБ, трябва да стане публичен.

Междувременно в кулоарите на парламента Делян Пеевски коментар пред журналисти поредицата от спрени през последните дни държавни поръчки на фирми, за които има съмнения, че са свързани с него:

Е, нямам общо с тези фирми. С които имам фирми, съм ги пуснал в Публичния регистър, заяви депутатът и добави:

Името Пеевски се преекспонира, защото е удобно на някой да се крие зад него./.../ Малко разровете и вижте. Може би така е интересно на някои хора да го правят, да се крият зад това./.../ Много е ясно това нещо. И тези неща къде излизат? Първо в "Капитал", и после какво се прави - преекспонира се "Пеевски, Пеевски"... Това на кой е изгодно да се крие, кой си крие нещата зад Пеевски? Може би Прокопиев?





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44