Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеб Буш се оттегля от напредварата за Белия дом

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хилъри Клинтън отбеляза втора победа срещу сенатора Бърни Сандърс в битката на демократите в кандидат-президентската надпревара.

След проведените партийни събрания в Невада, Клинтън поведе категорично.

В същото време, Донълд Тръмп стана фаворит на републиканците в Южна Каролина, докато бившият губернатор на Флорида - Джеб Буш, прекрати участието си в кампанията, след като в три поредни щата не попадна сред трите най-силни на републиканците.

Партийните събрания на демократите в Невада бяха ключов момент за определяне курса на останалата част от кампанията им. Въпросът беше, дали демократът-социалист и призоваващ за политическа революция - Бърни Сандърс, все още има потенциал да повали водещата в националните допитвания - Хилъри Клинтън.

В Невада, в своята реч, след победата си, Клинтън каза, че американците имат право да са гневни, но по думите й те са „жадни за реални решения.“

Междувременно в Южна Каролина бяха проведени предварителните избори при републиканците.

Голямата преднина в допитванията за милиардера Донълд Тръмп беше потвърдена и при резултатите от вота. Тръмп победи съперниците си с 32.5 процента според 99 процента от преброените бюлетини. Пред симпатизанти, заобиколен от семейството си, той потвърди намерението си да изгради стена по границата с Мексико.

След него се наредиха подкрепеният от губернатора на щата - Ники Хейли, сенаторът от Флорида - Марко Рубио, а трети, с разлика от около един процент, е радикалният консерватор - сенаторът от Тексас Тед Круз.

Резултатите за пореден път не показаха кой от традиционните републикански кандидати има реални шансове срещу аутсайдера Тръмп.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44