Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима митрополити осветиха криптата на храма "Св. Игнатий Старозагорски"

Четирима митрополити участваха в освещаването и тържествената литургия на криптата „Животворящий източник“, която се намира в основата на бъдещия, все-още недовършен храм „Свети Игнатий Старозагорски“. Той се строи изцяло с дарения.

Западноевропейският митрополит Антоний, варненският Йоан и неврокопският Серафим участваха в освещаването и литургията. В криптата беше и старозагорският владика Галактион, който се възстановява след тежка болест.

Негово Високопреосвещенство Антоний освети престола, иконата и светата утвар, а след това помаза с миро и четирите стени на криптата. В основата на престола поставиха и частици от мощите на свети мъченик Яков Персиянин. В криптата е изградена чешма, която извежда вода от 33 метра под земята. Мястото посочил със своя жезъл старозагорския митрополит. Миряни споделиха:

Много се радваме, то е такава придобивка за нас. Дано Господ ни благославя всички край него. Православието е запазило духа на българина. Българинът трябва да стъпи здраво на православието, защото иначе няма да я има България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44