Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кери и Лавров постигнаха принципно споразумение за условията за спиране на огъня в Сирия

Джон Кери и Сергей Лавров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският държавен секретар Джон Кери обяви, че с руския му колега Сергей Лавров са постигнали принципно споразумение за условията за прекратяване огъня в Сирия. Това е станало в телефонен разговор, предаде Ройтерс.

Казах предварително споразумение, защото все още може да открием някоя препоръка, която трябва да бъде включена в него. Ние обаче даваме живот на това, което беше обещано в Мюнхен,  поясни Кери и допълни, че спирането на бойните действия може да стане факт през следващите дни, тъй като все още има неразрешени проблеми и се уточняват подробностите.

Американският държавен секретар направи това изявление на пресконференция в Аман с йорданския външен министър Насър Джудех. Кери поясни, че е разговарял с Лавров по-рано днес. По думите му, двамата са изразили надежда руският президент Владимир Путин и американският президент Барак Обама в близките дни да завършат принципното условно споразумение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44