Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Х. Григоров: Гръцкият червен кръст ще подпомогне с храна и вода шофьорите в гръцката част на границата

Снимка: БГНЕС

Представители на Гръцкия червен кръст от 14:30 часа започват акция по раздаване на храна и вода на шофьорите, които се намират на гръцка територия на граничния пункт Кулата - Промахон, информира Христо Григоров, председател на Българския червен кръст(БЧК):

Проявявайки своята солидарност като членове на голямото хуманитарно световно семейство, Гръцки червен кръст се включва днес активно в подпомагане на всички бедстващи хора в гръцката част на границата. Те отделят средства, отделят и екипи, за да дойдат да помагат и тук. Поддържаме тесни връзки с тях - има голяма отзивчивост, готови са хората, но са страшно много ангажирани със ситуацията с бежанците.

Нашата благодарност към тях и вярваме, че всички заедно ще успеем да се справим поне временно с тази тежка ситуация. Днес в Петрич и Благоевград, благодарение усилията на кметствата и на областната управа, беше раздадена храна и вода на шофьорите от българска страна. БЧК и другата седмица ще продължи своята дейност в тази посока,
допълни Григоров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44