Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха 11-та поред лаборатория за производство на наркотици в Сливенско

Част от конфискуваните вещи при акцията
Снимка: Щилияна Василева

11-та поред лаборатория за производство на наркотични вещества разкриха сливенските криминалисти при специализирана акция. Производителят е задържан, като наркотиците са били предназначени за наркопазара в Сливенско, Ямболско и Карнобатско.

При полицейската акция във вила в местността Мацулка са задържани 8 души в момент на производство на наркотици. Повечето от тях са били купувачи. Основният производител е 35-годишен мъж от Сливен на име Хасан, който вероятно е бил подпомаган от 40-годишния си брат Сали от Стара река.

Във вилата е открита лаборатория за производство на синтетични наркотици, 20 гр. метаамфетамин и голямо количество прекурсори. От дома на Хасан в квартал "Клуцохор" в Сливен са иззети още 10 гр. метаамфетамин, везна и дневник с дължими суми от наркозависими.

35-годишният наркопроизводител е със 72-часова мярка за задържане, а в понеделник прокуратурата ще поиска постоянна мярка. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44