Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приютът за кучета край Търговище с приемно време за посещения

Снимка: БГНЕС

Община Търговище въведе приемно време, за да може всички желаещи да посещават приюта за кучета в покрайнините на града.

Общинската администрация въведе приемните дни след неколкократни срещи на природозащитници с кмета доктор Дарин Димитров. Те искат да се уверят в качествените грижи за кучетата и също да помагат в тяхното отглеждане, съобщи секретарят на общината Христалина Халачева. Тя каза, че приютът ще може да бъде посещаван в сряда и всяка втора събота:

Проблемът с безстопанствените кучета не е малък. Идеята на закона е кучето да се прибере в приюта, да се обезпаразити и кастрира, и да се върне на мястото откъдето е взето.

Първите посетители, които се възползваха от новия график за достъп, бяха ученици от втори клас на Трето основно училище "Петко Рачев Славейков". Те проведоха открит урок и се запознаха с условията за отглеждане на кучетата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44