Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен предприема мерки за обезопасяване на територията на летище "Бършен"

Снимка: БГНЕС

Община Сливен ще предприеме мерки за обезопасяване на територията на летище "Бършен" и възпрепятстване на достъпа до пистата, където в неделя при инцидент загинаха двама младежи, а трима са ранени. Окръжната прокуратура в Сливен ръководи досъдебно производство за катастрофата.

За да се избегнат трагични развръзки от опитите на младежи да пробват пилотските си умения в нарушение на разпоредбите за достъп до пистата на летище „Бършен“, ръководството на община Сливен обмисля нови обезопасителни  мерки. Според зам.-кмета Стоян Марков е планирано поставяне на тежки бетонни ограждения на входа на летището към пътя Сливен - Ямбол. Те ще са над 2 тона и няма да могат да се преместват, както досега, от младежите с автомобили, които искат да влязат на летището. Ще бъдат изкопани и дълбоки ровове там, където пистата граничи със земеделски земи. Общинската охрана, която пази обекта, ще премине специален инструктаж.

Охраната на летище „Бършен“ е трудна заради големината му от над 5 хил. декара, но мерките за безопасност ще се предприемат заедно с МВР и КАТ. Под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който при управление на автомобил в летище Бършен, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двама мъже. Вече има разпитани свидетели, предстоят още разпити. Назначени са експертизи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44