Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на розовата фланелка отбелязват в Стара Загора

Сдружение „Самаряни“ в Стара Загора заедно с VI основно училище „Свети Никола“ и основното училище в село Братя Кунчеви се включват в световната инициатива срещу насилието „Ден на розовата фланелка“ в последната сряда на февруари, известна като Ден за борба с тормоза в училище.

Днес учители, ученици и граждани носят розово, за да изразят символично своята позиция срещу насилието. От сдружението са изработили специални розови тениски с посланието „Избирам разбирателството вместо насилието в моето училище“.

Инициативата „Ден на розовата фланелка“ започва през 2007 година в Канада като протест срещу инцидент, свързан с тормоз срещу момче, дошло на училище, облечено с розова тениска. В България този ден за първи път се отбелязва през 2012 година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44