Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асад е уверил Путин, че неговото правителство е готово да спазва споразумението за примирие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийският президент Башар Асад е уверил руския си колега Владимир Путин, че неговото правителство е готово да спазва споразумението за примирие, постигнато чрез посредничеството на Москва и Вашингтон. 

Двамата поставиха акцент върху ситуацията в Сирия след постигнатата договореност за прекратяването на огъня, който трябва да влезе в сила от 27 февруари. Путин и Асад са подчертали необходимостта да бъде продължена безкомпромисната война срещу терористичните групировки ИДИЛ и "Джабхат ан-Нусра", които са признати като такива и от Съвета за сигурност на ООН.

Башар Асад е потвърдил пред Владимир Путин, че Дамаск ще съдейства за възстановяването на мирния процес в Сирия и реализирането на плана за прекратяване на военните действия в страната.

Руската военна база в Сирия, намираща се в Хмейним, се превръща в център за медиация и съдействие за диалог между опозиционните сирийски формирования и правителството в Дамаск.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44