Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрия и Западните Балкани се договориха да разположат полицейски сили в граничните зони

Австрия и страните от Западните Балкани се договориха да разположат полицейски сили в граничните зони, за да забавят потока от мигранти по така наречения Балкански маршрут, предаде ДПА.

Министри на вътрешните и на външните работи от 10 държави се срещнаха във Виена, за да обсъдят миграционната криза. Те ще разработят уеднаквени критерии за регистриране и депортиране на мигрантите.
 
Гърция изпрати протестна нота до Виена, в която се оплака, че участниците в срещата не са се консултирали с нея.

Същевременно поредната голяма група мигранти от около 1 700 души пристигна днес на пристанището в Пирея, а над 9 000 хиляди мигранти са се струпали в гръцката столица и по пътищата, водещи на север към границата с Македония.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44