Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български шофьор на ТИР е получил инсулт на гръцката граница

Гръцкият главен прокурор нареди да се вземат мерки срещу блокадите на фермерите

| обновено на 25.02.16 в 12:27
Снимка: БГНЕС
Състоянието на 56-годишния шофьор, който тази сутрин беше транспортиран от Гърция с линейка на спешния център в Сандански в общинската болница на курортния град, е тежко, но стабилизирано. След направени изследвания и скенер е поставена диагноза - исхемичен инсулт със загуба на говора и парализа на цялата дясна страна. Това каза за "Хоризонт" завеждащият неврологичното отделение в болницата д-р Димитър Попстоев, който е и наблюдаващ лекар на мъжа.

Шофьор от Плевен беше намерен в безпомощно състояние от свой колега на около 5 километра след границата, на гръцка територия. Сигналът е бил подаден на телефон 112 в 6.20 часа сутринта.

На граничен пункт "Кулата" трафикът е интензивен, но нормален. Няма опашки от чакащи коли. В граничната зона земеделските машини все още са на пътното платно. Малка група протестиращи фермери дежурят на място, но отказват информация.

В сряда гръцките медии цитираха изявление на главния прокурор Евсертико Тамани, която се разпореди да бъдат вдигнати блокадите в страната и по границите, както и да бъде изтеглена земеделската техника.

По-тежко остава положението на граничен пункт "Илинден - Ексохи", където от вторник вечерта не се движат тежкотоварни камиони, а пропускането на леки коли и автобуси е само за по няколко часа на ден.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44