Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменят управлението на две общински фирми в Плевен

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Плевен ще смени управлението на две общински фирми. Съветниците ще избират управител на фирма "Инжстрой" и Борд на директорите на фирма "Тибор", която стопанисва пазара в града.

Преди време палежи в Плевен съпътстваха обсъждането в комисии на бъдещето на общински фирми.

Кметът Георг Спартански нееднократно в последно време изразява недоволство от управлението на общинските фирми:

Просто гледам резултатите на дружеството. "Тибор" отчита няколко хиляди лева печалба годишно, другото отчита около една трета от оборота си за външни услуги.

На въпрос, как ще отговори на обвинение за политическа смяна, Спартански заяви: 

Казвам, че не се интересувам цвета на котката, а да лови мишки. Както съм го казал по отношение на администрацията, не ме интересува след 17.00 ч. кой общински служител в коя партийна централа пали свещ. Мен ме интересува от 8.30 ч. до 17.00 да си върши работата, а след това – демокрация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44