Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова ще представи България в руската Дума като целогодишна туристическа дестинация

Снимка: Николай Кръстев

Изслушването на министъра на туризма Николина Ангелкова ще се проведе в рамките на работното ѝ посещение в руската столица. Целта му е да се набележат мерки за увеличаване на броя руски туристи към нови и перспективни туристически направления, между които е и България.

Акцентът в представянето на България ще бъде потенциалът ѝ като привлекателно за руските туристи направление за морска ваканция и възможностите за разнообразни специализирани услуги в сектора ни. Страната ни е една от малкото държави, които ще имат тази възможност и единствената от балканския регион, получила покана за участие в парламентарните изслушвания в долната камара на Федералното събрание. Целта на изслушването е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления, сред които е България.
По-рано министър Ангелкова откри кръгла маса за развитието на българо-руските отношения в областта на туризма. България очаква сериозно развитие в сферата на туристичестия бранш и връщане на интереса към страната ни след влошаването на руско-турските отношения и препоръката, отправена от властите в Русия гражданите ѝ да не пътуват до Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44