Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Русия с общи интереси в туризма

Николина Ангелкова и Олег Сафонов (с очилата)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гостуващият в Москва министър на туризма Николина Ангелкова представи днес по време на тематично изслушване в Държавната дума общия интерес на България и Русия в развитието на отношенията в сферата на туризма. В същия дух се изказа и ръководителят на руската Федерална агенция по туризъм Олег Сафонов.

Сафонов смята България за сигурна държава, в която руските туристи могат да се чувстват безопасно. Според него важно е да идват повече руски туристи в България, както и обратното.

Ние имаме общи интереси и открито взаимодействие. Детският туризъм е много важно направление, каза Сафонов. България винаги е била силна дестинация с оглед на качествения детски отдих. В страната ви има много детски лагери, които функционират отлично. Този вид туризъм го възприемаме като един от приоритетните.

Сафонов обаче изказа препоръка страната ни да изготви по-гъвкави финансови условия за младежкия туризъм и младите хора, посещаващи България.

Освен пред Думата, Олег Сафонов и Николина Ангелкова взеха участие и в провеждащата се в посолството ни кръгла маса за туризма.

Министър Ангелкова изрази удволетвореност от участието си в Думата, казвайки, че страната ни предприема много общи действия с руската страна, за да осигури по-сериозна привлекателност на България на руския туристически пазар. България и Русия имат общ план за действие, включващ облекчаването на визовите процедури, разширяването на чартърните полети и фокуса, който страната ни предлага върху културно-историческия и поклонническия туризъм.

По време на кръглата маса за туризма между България и Русия участие взеха редица кметове и заместник-кметове на български градове. Между тях бяха кметовете на София, Бургас, Каварна, Велинград, които представиха възможностите за отдих пред руските туроператори. Спа секторът ни е готов да направи отстъпки пред руските туристи, но предупредиха, че това може да повлияе върху качеството на туристическата услуга, която предлагат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44