Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юнкер в Рим: Италия е пример за Европа във връзка с бежанците

Жан-Клод Юнкер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер  разговаря в Рим с италианския премиер Матео Ренци за проблемите с имиграцията и икономическото развитие на Европейския съюз.

Италия е пример за Европа”, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер във връзка с бежанците и имигрантския поток, защото, уточни той, ако всички бяха постъпили по същия начин, сега проблемът щеше да е много по-малък. Юнкер изтъкна още, че Европейската комисия има много общи възгледи  с Италия не само по този въпрос, но и по отношение на икономическото развитие, както и по удължаване срока на европейската инвестиционна програма по негово предложение. По нея Италия е вторият най-голям бенефициент.

От своя страна, премиерът Матео Ренци изказа желанието на Италия Европа да намери общ език по всички въпроси, да бъде по-солидарна както e представена в “Манифестът от Вентотене” на Алтиеро Спинели и съмишлениците му за една свободна и обединена Европа, а не да е само един общ пазар.  Юнкер ще се срещне и с президента на Италия Серджо Матарела


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44