Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организирана по интернет акция в подкрепа на арестуван данъчен се проведе във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

В интернет-мрежата Фейсбук е създадена група в подкрепа на един от данъчните служители, които бяха арестувани тази седмица във Велико Търново. Групата, която вече обединява над 250 души,  е наречена "Да защитим Пламен Томов от репресии".

В сряда при акция на ДАНС бяха задържани девет души от приходната агенция във Велико Търново.

Сред тях беше и директорът на Дирекция "Контрол" Пламен Томов, изведен с белезници от сградата и единствено показан във всички медии.

Искам да наблегна най-вече на това, че неговият образ е преекспониран като образа на един престъпник и това не е правилно,  поясни програмистът Станислав Стоянов, съученик на Томов:

Хората, които го познаваме, заставаме тук да засвидетелстваме, че той не е такъв човек - Пламен не е крадец, мръсник, рушветаджия или далавераджия. Той е просто един интелигентен , вече не чак толкова млад мъж, който е работил като всички останали и се е катерил по нормален начин в служебната стълбица.

Станислав СтояновЗнам, че Пламен не е престъпник - погрешно е той да бъде представен по такъв начин, още повече, че не е осъден, а ние всички знаем, че човек е невинен до доказване на противното. Дали този човек ще бъде признат за виновен накрая или ще окаже невинен - това нещо остава като едно петно за цял живот,
допълни Стоянов.

Приятелите на Пламен Томов ще организират и други акции в негова подкрепа, като ще определят тяхната форма, след като изтече неговият арест за 72 часа и след като видят дали ще бъде освободен или ще получи постоянна мярка "задържане под стража".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Задържаха девет данъчни служители във Велико Търново

Девет души са арестувани във Велико Търново при специализирана операция  срещу организирана престъпна група от корумпирани служители в Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите. Сред арестуваните са Стефан Михайлов , бивш директор на..

обновено на 24.02.16 в 17:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44