Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в Силистра заради планирано изсичане на 70 чинара

Проект на общината в Силистра за цялостен ремонт на един от централните градски булеварди предизвика напрежение сред жителите на града. Предвижда се да бъдат отсечени около 70 чинара, които да бъдат заменени с по-подходяща за градската среда растителност. 

Дърветата са засадени през 60-те години на XX век, а нарасналите им корени и корони създават проблеми по тротоарите и сградите. Жители на града обаче са категорично против изсичането на дърветата и започнаха подписка в тяхна защита. Вече са събрани над 2 000 подписа с настояване проектът да бъде преработен така, че дърветата да бъдат запазени.

Проектът за основен ремонт на бул. „Симеон Велики” в Силистра е на стойност над 3 млн лева и е част от инвестиционната програма на общината, съгласно интегрирания план за устойчиво градско развитие. Планирана е цялостна рехабилитация на уличната мрежа, прилежащите тротоари и зелени площи, обособяване на кътове за отдих и зони за паркиране. Ще бъдат реорганизирани кръстовищата в зоната, ще се осигури достъпна архитектурна среда и енергоспестяващо улично осветление. 


За "Хоризонт" заместник-кметът на Силистра Емил Гойчев заяви, че реализацията на проекта ще започне чак след една година. До тогава има достатъчно време, кметският екип е отворен за диалог и смята да организира нарочна дискусия за обсъждане на въпроса с цел да се чуят всички аргументи и да се вземе най-правилното решение. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44