Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЗНС остава в Реформаторския блок и като част от коалиционното управление на страната

Снимка: БГНЕС

БЗНС остава в Реформаторския блок и като част от коалиционното управление на страната, а Николай Ненчев няма да подава оставка като министър на отбраната. Това стана ясно на заседание на националното ръководство на партията в Банско.

Вискока оценка получи лидерът на БЗНС Николай Ненчев от постоянното присъствие на партията като министър на отбраната и като лидер в рамките на коалиционната политика на Реформаторския блок. След заседание на ръководството решението обяви Цветанка Андреева:

В този смисъл оставката му не стои на дневен ред за БЗНС. Даваме мандат на лидера ни да води преговори за намиране на ефективно решение и запазване целостта, силата и първоначалния смисъл на Реформаторския блок.

Министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че сигурността на страната ни в условията на усложнената ситуация с бежанската криза остава основният му приоритет в работата му на министър. Това е бил сред най-основните му лични и на партията аргументи да подкрепи коалиционното управление между ГЕРБ и Реформаторския блок, подписвайки анекса към договора, което предстои да се случи. Още от министър Ненчев:

Вчера имах продължителна среща с министър-председателя Бойко Борисов, на която получих категорична подкрепа за водената от мен политика. Министър-председателят настоя да запазя поста си и да продължа с политиката, която съм водил до момента. Имах разговори с председателя на ДСБ, с колегите от Гражданския съвет, от които също получих възможно най-висока оценка и категорична подкрепа и настояване от тяхна страна да запазя поста си. В този смисъл нямам колебание, запазвам поста, който изпълнявам, както и длъжността, която заемам. Продължаваме разговорите, правим всичко възможно и ще направя всичко възможно да запазим целостта на Реформаторския блок.

По повод задълбочаващата се криза с бежанците и мигрантите и готовността на България да пази границите си, Николай Ненчев допълни:

Направили сме всичко, което е необходимо. Готови сме във всеки един момент, както и до момента го правим, да окажем още по-категорична и пълна подкрепа на органите на МВР и Гранична полиция. Ще се справим. Подготвили сме необходимата документация, подписали сме необходимите инструкции. В рамките на няколко дни финализираме този процес. Силно съм обезпокоен, разбира се, за ситуацията и онова, което се случва в близки до нас страни, включително Република Македония, Република Гърция, Република Сърбия, Република Турция. Имаме готовност да окажем пълно съдействие и ще го направим с цялата си отговорност.





 

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44