Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха убиеца на 61-годишната жена в Стара Загора, прегазена на пешеходна пътека

В Стара Загора беше задържан шофьорът, който на 11 февруари блъсна две жени на пешеходна пътека в града и избяга. При инцидента загина едната жена на 61 години. Шофьорът е 51-годишен служител в общинската охрана. Това потвърди за „ХоризонтНейка Тенева – заместник-прокурор и говорител на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Извършителят на престъплението беше задържан на 15-ия ден след инцидента на пешеходната пътека до магазин „Практис“ в Стара Загора. На 11 февруари, около 7 часа сутринта, мъжът се движел с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с регистрационен номер СТ 3772 НН, черен на цвят, в посока запад – изток. Тогава връхлита върху двете жени, които пресичали пешеходната пътека от север на юг и избягал от мястото на произшествието. В резултат на инцидента едната жена загина на пътя, другата беше тежко ранена и претърпя три операции.

На 26 февруари мъжът, чието име е Ангел, е задържан за 72 часа. На следващия ден му е повдигнато обвинение, за което може да получи ефективна присъда от 3 до 10 години. Според прессъобщение на Апелативна прокуратура в Пловдив, деянието представлява особено тежък случай.

За „Хоризонт“ прокурор Нейка Тенева заяви, че убиецът е задържан в резултат на всички събрани данни от разследването. При задържането му са намерени дрехите, с които е бил в деня на убийството. От предния десен фар на автомобила е взет биологичен материал. Предстоят множество експертизи. Ангел отказва да дава показания. Днес предстои да му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44