Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикат "Огнеборец" обяви стачна готовност

Венцислав Станков
Снимка: БГНЕС

От Синдикат „Огнеборец“ заявиха, че са в стачна готовност заради несъгласие с промените в Закона за МВР. Организацията не подкрепя ограничаването на социалните права на работещите в системата и структурните промени, коментира председателят й Венцислав Станков:

Категорично не подкрепяме предложението за намаляване на платения годишен отпуск от 30 на 25 дни. Личният състав на МВР е подложен на работа в тежки условия, с големи температурни амплитуди при наличие на отровни газове, взривни материални радиоактивни вещества, при това с голяма интензивност на физическо и психическо натоварване. Освен това честото вредно въздействие на част от условията на труд нямат и пряко непосредствено прояавления, а имат акумулативен ефект.Също така изразяваме и категоричното си несъгласие с предвижданото намаление на броя на месечните възнаграждения при прекратяване на служебните правоотношения за държавните служители, полицейски органи и органи по пожарна безопасност и защита на населението, чиито служебни правоотношения са възникнали след 1 януари 2017 година.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44