Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановка на спасяването на Самарското знаме в Бургас

Снимка: БГНЕС

Възстановка на спасяването на Самарското знаме събра бургазлии в центъра на града днес. Събитието е част от програмата на Бургас за отбелязване на 138-мата годишнина от освобождението на България в морския град.

20 от членовете на националното дружество "Традиция" пресъздадоха днес епичната битка за Стара Загора, в която през 1877 година е спасен един от символите на национално-освободителните ни борби - Самарското знаме. В пресъздаването на бойните действия участваха и две жени, една от които рускинята Наталия Енчева:

Тази емоция, дори, когато само дойдохме и пуснаха вече тая музика, настроението веднага се променя... Не знам, някакво нещо се надига в душата...

На възстановката присъстваха и ученици от местните училища. Програмата продължи с празничен концерт в залата на операта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44