Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Хаджимишев с уникална изложба в Москва

Снимка: Николай Кръстев

Гостите и жителите на Москва имат възможността да се запознаят с уникални фотографии, дигитализирани и възстановени от българския фотограф Иво Хаджимишев, в организираната от него изложба "Забравените фотографии от Руско-турската освободителна война".

Дълги години той е събирал, обработвал и показвал най-добрите образци на фотографията от 19 век. В откритата експозиция се намират 60 фотографии от Руския държавен архив, както и от архива на придворния фотограф на румънския княз Карол Първи - Франц Душек, които сега се съхраняват в хърватския град Риека.

Интервю на Николай Кръстев – кореспондент на БНР в Москва с Иво Хаджимишев чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44