Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Кери се срещна с Мартин Коблер заради ситуацията в Либия

Джон Кери
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Държавният секретар на Съединените щати Джон Кери се срещна със специалния пратеник на ООН за Либия Мартин Коблер. Двамата са обсъдили тежката ситуация в северноафрикаската държава.

Джон Кери е заявил готовността на Съединените щати да продължат с подкрепата си за премиера Файез ел Сарадж, както и за международно признатото правителство на националното единство.

Следващата седмица предстои среща на високо равнище в Тунис, на която ще бъде обсъден напредъкът за възстановяване на мира в страната. Западни дипломати настояват, че единствената опция за обединение на Либия и стихване на агресията е планът за политически преход, договорен от ООН през декември.

Мерките срещат съпротивата на Генералния национален конгрес със седалище в Триполи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44