Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски генерал е наказан заради попадналите под обстрел журналисти в Сирия

Снимка: ru.wikipedia.org

Наложено е наказание на руски генерал заради попадналите под обстрел група журналисти в Сирия на 1 март.

Остро порицание беше наложено на началника на управлението на пресслужбата и информацията в Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков. Това съобщи в събота московското издание „Коммерсант“, позовавайки се на свои вътрешни източници от военното министерство.

Причина за това е недостатъчната сигурност и мерките, които е трябвало да бъдат осигурени на намиращите се в зоната на изпълнение на бойни задачи руски и чужди журналисти.

Преди няколко дни при артилерийска атака край населеното сирийско селище Кинсиба, идваща от границата с Турция, няколко снаряда се взривиха в периметър около 150 - 450 метра от група с руски и чуждестранни журналисти, между които беше и българина Борис Анзов, който пострада леко. Под обстрел попаднаха и още няколко журналисти  от Русия, Китай и Канада, които получиха също леки травми. 

Това е третият рейд с журналисти от началото на руското военно участие в Сирия, който след специална процедура на подбор посещават близкоизточната държава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44