Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БАБХ: Няма лицензиран търговец, който да опакова и маркира яйца от пъдпъдъци в Кюстендилско

Снимка: вестник "Дневник"

В Кюстендил и региона няма лицензиран търговец, който да опакова и маркира яйца от пъдпъдъци. Това уточниха от местната структура на Агенцията по контрол на храните (БАБХ) във връзка с увеличаването на продажбите и консумацията на тези продукти в района.

Всеки поема риск, когато купува яйца от пъдпъдъци от свои близки и познати. Тези яйца имат трайност до 45 дни, ако се съхраняват  при задължителните за това условия - температура и влажност, коментираха от Агенцията заради нарастващата популярност на деликатеса в Кюстендилско.

Яйца, които са домашно производство, вървят по 10 стотинки за брой, а в магазинната мрежа цената им е три пъти по-висока . Често такива яйца се доставят от ферми от Кюстендил и дори от Пернишко, като се работи с предварителна заявка.

Очаква се заявените количества да нарастват с приближаването на Великденските празници. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44