Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 27-годишен рецидивист от Омуртаг заради кражба на лаптопи от училище

Полицията е задържала 27-годишен рецидивист от град Омуртаг заради откраднати два лаптопа от училището в село Трескавец. Извършителят на кражбата е с 26 присъди.

Първите кражби на задържания започват, когато е едва 12-годишен през 2001 година. В продължение на 15 години срещу него има подадени повече от 100 оплаквания за извършени престъпления. Защо човек, който има десетки съдебни решения за порицания, пробации, условни присъди и дори една ефективна, е на свобода, обясни ръководителят на Районната прокуратура Владимир Владимиров:

Наказателният кодекс е приет през 1968 година и е променян десетки пъти, но като цяло не отговаря на съвременните социално икономически отношения и поради това се стига до такива случаи. Това е един от проблемите, другият е свързан с някои процесуални аспекти при разследването на престъпленията и затова са необходими промени в процесуалното законодателство.

Прокурор Владимиров уточни, че за извършителя на множество кражби ще поиска постоянна мярка задържане под стража, а ако вината му бъде доказана той ще бъде лишен от свобода от 3 до 15 години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44