Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново протест на природозащитници в София

Снимка: БГНЕС

За поредна вечер природозащитници протестираха срещу решението на Народното събрание, което забрани къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажовете. Те настояват президентът да наложи вето върху промените.

На въпрос по какъв начин решението на парламента ще попречи на ходенето на море с каравана, един от участниците в протеста заяви:

Не навсякъде плажната ивица е широка и с този нов закон, който са измислили, ако трябва да отидем назад на 100 метра, ние ще отидем на пътя.

Това е нарушение на конституционните права на гражданите, тъй като това е изключителна държавна собственост и всички български граждани могат да разполагат с нея, заявиха още от протестиращите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44