Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещите в плевенската дирекция "Борба с градушките" ще предприемат протестни действия

Снимка: БГНЕС

Протестни действия ще предприемат работещите в плевенската дирекция "Борба с градушките", ако не бъдат подобрени условията им на труд и заплащането. Това каза за Българското национално радио Цветослав Христов, синдикален представител на КНСБ в дирекцията. 

Декларациите до земеделския министър, срещите и обещанията през последната год не са довели до никакви резултати, каза Цветослав Христов, който настоява:

Да оправят финансирането на системата. Ето сега се случва съкращението, хората ще бъдат редуцирани до бройката, която искат - да увеличат заплатите. Плюс това, ние започваме да извършваме повече работа.

Мизерни са и условията на труд:

Най-добрите условия са 40-годишни фургони, които текат, няма течаща вода, на болшинството площадки няма електричество. Предприемаме протестни действия. Като требва, ще се стига и до крайност.

Лидерът на КНСБ в Плевен Янчо Андонов ще даде специална пресконференция по-късно днес за нарастващото социално напрежение сред работещите в дирекция "Борба с градушките".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44