Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масови протести парализираха трафика във Франция

Снимка: БТА

Франция е парализирана от стачка в железопътния сектор, която съвпадна с протестите срещу проекта за реформа на трудовия кодекс, предизвикал остри реакции срещу правителството.

Сутринта задръстванията около Париж достигнаха над 300 километра, а пътниците на Северната гара бяха сред най-засегнатите, тъй като там  беше отменена значителна част от трафика за деня.

Паралелно синдикати проведоха митинги в цялата страна срещу подготвяните от френското правителство реформи в Кодекса на труда. Сред основните двигатели на протеста са ученици и младежи, които устроиха блокади в редица гимназии в столицата и провинцията. 

Следобед в Париж се очакват три протестни шествия с участието на синдикалисти и предимно леви политически сили.
Оспорваният проектозакон за труда, срещу който вече се подписаха над 1 000 000 французи, е поредният сериозен тест за президента Франсоа Оланд.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44