Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Банско поднови искането си към МВР да увеличи броя на служителите на реда в общината

Катастрофата
Снимка: Кети Тренчева
Кметът на Банско  Георги Икономов  поднови искането си към МВР да  увеличи броя на служителите на реда в общината. Повод стана и вчерашният трагичен инцидент, при който  загина 31 годишната Наталия Тинчева, затисната от автомобил.

Десет служители на полицията се командироват  през зимния сезон в Банско, за да гарантират обществения ред в най- натовареното  време.
Точно след седмица обаче договорът им изтича и  в курорта остава само  един полицейски патрул. Кметът на общината отново е поискал  от вътрешния министър промяна на категорията на полицейското управление от трета във втора,  аргументите за което са:

Увеличено присъствие на криминален контингент в туристическия сезон, четири пъти повишаване на хората през активния туристически сезон, това са все основания, които са достатъчни Банско да бъде повдигнато в категория и от там увеличен наличния състав.

 По повод трагичния инцидент вчера, при който  автомобил с двама младежи  се удари в паркирана кола, която притисна смъртоносно 31 годишната Наталия Тинчева, кметът на Банско и началникът на КАТ "Пътна полиция" в областта спешно са били обсъдени конкретни мерки за  ограничаване на високата скорост и безотговорното поведение на шофьорите по основните пътни артерии в курорта.

Поставяне на легнали полицаи със светлинна сигнализация за привличане на вниманието, засилено присъствие на патрули на полицията на тези възлови места и една мобилна камера, с която да започне следене на скоростта.

 Икономов  подчерта, че  най-сериозният проблем  си остава липсата на съзнание и отговорност особено сред младите шофьори,  което според него вече е национален рецидив.
 В 14 часа Банско казва последно сбогом на  Наталия Тинчева, която вчера не можа да подари цветя за празника на майка си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44