Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровският окръжен съд отложи делото за смъртта на Десислава Манолова и новороденото и бебе

Снимка: БГНЕС
За пореден път Габровският окръжен съд отложи делото за смъртта на родилката Десислава Манолова и новороденото и бебе, по което са подсъдими двама лекари - гинеколози от областната болница. Следващото заседание е насрочено за 25-и април.

Делото беше отложено заради отсъствието на подсъдимата лекарка и неявяването на съдебен заседател.
Пред съда е бил представен болничен лист, удостоверяващ, че подсъдимата страда от заболяване, възпрепятстващо явяването й в съдебното заседание.  По делото са постъпили и молби от нейните защитниците за отлагане на производството.
Съдебният заседател, който не се яви, не е посочил причината, затова председателят на съдебния състав разпореди заседателят да представи доказателства във връзка с неявяването си.

Вече година се отлага делото, образувано срещу двама гинеколози от габровската болница. Те са обвинени в немарливост при изпълнение на служебните си задължения, довела до фаталния край за 30-годишната майка и новороденото ѝ бебе, които починаха през есента на 2013-а година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44