Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Договорът между Община Стара Загора и фирма "Вижън парк“ се очаква да бъде прекратен

Снимка: Венелина Попова

След разследване на "Хоризонт“ на следваща сесия на общинския съвет в Стара Загора ще бъде внесено предложение да бъде развален петгодишният договор с частната пловдивската фирма "Вижън парк“ за репатриране на автомобили на стойност 1 милион и 350 хиляди лева. Това съобщи кметът Живко Тодоров.

Председателят на общинския съвет Емил Христов потвърди пред "Хоризонт“, че са водили разговор за закупуването на два нови репатратора с общински средства, но все още предложение в дневния ред на предстоящата сесия не е внесено. Преди няколко години съветниците гласуваха допълнително към общинския бюджет 400 хиляди лева за нов репатратор, който да може да вдига по-тежки луксозни коли и джипове, но според заместник-кмета Йордан Николов парите са били изразходвани за други цели. В зелената зона на Стара Загора има около 700 места за паркиране, а само от 2012 година досега колите в града са се увеличили с близо 15 хиляди, съобщи за "Хоризонт“ Делян Славов - началникът на сектор "Пътна полиция” в Старозагорската дирекция на МВР. Досега дейността по репатрирането се извършва изцяло от служители на общината и на общинската полиция, а автомобилите се превозват на общински паркинг, обслужван също от служители на община Стара Загора, а средствата от глобите се разпределят в съотношение 60 на сто за фирмата "Вижън парк" и 40 на сто за община Стара Загора.

От началото на сключването на договора с пловдивската фирма "Вижън парк" от глобите за репатрираните автомобили тя е получила сумата от 252 хиляди лева, а общината - 168 хиляди.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44