Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговище с успешен проект в подкрепа на семейства с деца с увреждания

Снимка: БГНЕС

В Търговище завърши изпълнението на първия проект насочен към решаване на проблемите на семействата, които имат деца с различна степeн на физическо или умствено увреждане. Той бе осъществен от екип на родителската организация „Заедно за децата на Търговище“.

В дейностите проекта бяха включени 38 родители и технитесемейства от Търговище и село Баячево, като основната цел беше те да получат подкрепа за да  преодолеят  изолацията при отглеждането на деца с увреждания, да се подобри комуникацията и интеграцията в социалната среда, разказа ръководителят на проекта „Мисията възможна“ Светлана Янчева:

Ние като новосъздадена организация вече можем да кажем, че се чувстваме по-уверени, по-знаещи, по-мотивирани да продължим  и виждаме по-ясно своето бъдеще, като активни граждани и родители. Нашите деца се познават по-добре и през този период се забавлявахме и учехме заедно.

По време на осъществяването на проекта беше създадена интернет страница, която с информация ще подпомага родителите при решаване на проблемите на семействата, които отглеждат деца с увреждания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44