Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната конференция на ДПС във Велико Търново не издигна кандидат за председател на партията

Мустафа Карадайъ
Снимка: БГНЕС

Провелата се във Велико Търново областна конференция на Движението за права и свободи не издигна кандидат за председател на партията, а категорично застана зад позицията, че естественият лидер на ДПС е почетният председател Ахмед Доган. Форумът не смята, че има нужда за Националната конференция на 24 април да бъдат номинирани кандидати за лидер, заяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ:

Областната конференция прие решение, с което в декларативен характер изрази общото становище на цялата областна структура, че лидерът, почетният председател на Движението за права и свободи  г-н Ахмед Доган – олицетворява единството на Движението за права и свободи.

Мустафа Карадайъ отказа да отговори на въпроса дали заявената подкрепа за Ахмед Доган е знак, че той отново ще стане реален оперативен ръководител на ДПС.

На конференцията, провела се при закрити врата, за областен лидер на ДПС във Велико Търново бе преизбран Гюнай Долоолу.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44