Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възрастна жена от Плевенско стана жертва на телефонна измама

83-годишна жена от плевенското село Крушовене е станал поредната жертва на телефонна измама.

Телефонният измамник се представил за лекар от Пирогов и поискал 2000 лв. за поставяне на медицински пирони на дъщеря ѝ. Операцията била спешна. Говорителят на МВР-Плевен Марияна Цветкова заяви:

Възрастната жена, която била много притеснена, успяла да събере тези пари, излязла от дома си и на изхода за с. Крушовене предава на непознато лице пакетчето с парите.

По случая е образувано досъдебно производство.

Най-често измамите стават чрез обаждане на стационарен телефон. От полицията съветват:

Не давайте пари на непознати по никакъв повод. Потърсете контакт с близките си или се обадете в полицията. Стационарните домашни телефони имат техническа възможност, когато човекът, който е получил обаждането, затвори слушалката, той си мисли, че е прекъснал линията, и си опита да установи контакт с близки приятели, за да обясни ситуацията, в която е изпаднал, от другата страна са измамниците, които потвърждават сценария. И човекът се оплита още повече в тази измама. Затова потърсете друг телефон, не телефона, от който сте потърсен първия път.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44