Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Най-важно е до края на май да се приеме новото изборно законодателство

Снимка: БГНЕС

В Стара Загора председателят на Парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ най-много биха спечелили от едни предсрочни парламентарни избори, но те не биха ги предизвикали, защото искат да запазят политическата стабилност в страната. Най-важно е до края на май да се приеме новото изборно законодателство, за да може ЦИК да подготви президентските избори наесен. 

Цветан Цветанов отхвърли публични твърдения за конфликт между него и Румяна Бъчварова, както и между него и премиера Бойко Борисов. Той е категоричен, че ако искаха да излязат от изпълнителната власт, реформаторите трябваше да го направят със собствено волеизявление. Цветанов посочи, че те останат във властта, но ще бъдат уязвими и трудно ще обяснят пред света как така половината от тях са в управлението, а останалите в опозиция. Въпреки, че работят трудно с РБ, ГЕРБ няма да развалят коалиционното си споразумение с тях, защото са отговорна партия:

“В противен случай можем да влезем в политическа нестабилност, която ще бъде изключително нездравословна и много вредна за България. А днес, когато имаме реални заплахи от бежански поток, нестабилност-политическа в съседни държави на България, това ще бъде с много тежки последствия за страната ни като цяло.“

Вътрешната комисия в парламента ще се опита да бъде балансьор в обществената дискусия за реформата в МВР, която ще се проведе във вторник с представители на политическото и професионално ръководство на министерството и със синдикатите. На нея трябва да се постигне политически консенсус и да се защитят професионалистите, защото страната ни е притеснена от бежанския натиск, заяви още Цветанов. На въпрос продължава ли да подкрепя задължителното гласуване, след като Борисов се обяви против него, Цветанов отговори, че по-важно от неговото мнение е чрез взаимни отстъпки с партиите от коалицията, да се приеме Изборният кодекс. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44