Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Брюксел се срещат министрите на земеделието и външните работи от ЕС

Министрите на земеделието и на външните работи от ЕС имат редовни заседания днес в Брюксел.

На Съвета по земеделие и рибарство ще се обсъдят възможни допълнителни финансови помощи за някои селскостопански сектори като свинското месо, млечните продукти и плодовете и зеленчуците. Очаква се редица делегации да привлекат вниманието към т.нар. доброволна "светофарна" система за етикетиране на храните, която се използва в някои страни за класифициране на продуктите като повече или по-малко здравословни чрез цветен код. В заседанието ще участва и министърът на земеделието и храните Десислава Танева

Първите дипломати на Съюза ще дискутират отношенията с Русия, която е обект на икономически санкции до 31 юли заради намесата си в Украйна. Иран, Либия и Близкоизточният мирен процес също са сред темите на срещата. Министър Даниел Митов ще вземе участие редовното заседание на Съвета "Външни работи".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44