Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

АББА - "Money, money, money"

Днес така и така започва Седмицата на парите, затова в рубриката "Незабравимите ще слушаме АББА с "Money, money, money". Тя е от албума "Пристигането" (Arrival), излиза като сингъл на 1 ноември 1976, насред "златните АББА години".

Интересно е, че първоначално името й е било различно - "Beenand Goneand DoneIt", но постепенно кристализира това "Money, Money, Money", което се пее в припева като най-доброто заглавие. Излишно е да казваме, че автори на песента са Бьорн и Бени, а видеото, вдъхновено от филма "Кабаре", е режисирано от прочутия Ласе Халстрьом.

Години по-късно, когато си прави равносметка, той заявява, че това е най-добрият клип на АББА от всички, които е заснел.

"Money, Money, Money" стига върховете на класациите в Австралия, Белгия, Франция, Западна Германия, Холандия, Мексико и Нова Зеландия. Във Великобритания песента става "едва" трета - на практика единствената между "Мама Миа" през 1976 г. и "Take a Chance on Me" през 1978, която не е коронясана за номер едно на Острова. Но пък остава като една от най-разпознаваемите песни на прекрасната група.

Ето ги - АББА с "Money, Money, Money".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.