Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ненчев: Готови сме и сме длъжни армията да се включи в охраната на границата

Снимка: БГНЕС

Българската армия е изцяло готова да се включи в охраната на българските граници, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев:

Готови сме и сме длъжни да го направим, защото сами виждате какво се случва. Този акт на тероризъм в Анкара е достатъчно красноречив, сам по себе си. Нека изразя едно много силно безпокойство, свързано с бежанската вълна. Трябва да направим всичко възможно тези хора да бъдат регистрирани! Българските власти трябва да знаят и ще знаят кой влиза в България. Получавал съм информация, включително за внедряването на представители на различни терористични организации сред бежанците, нещо, което много силно ме безпокои. Затова сме и толкова отговорни.

Министър Ненчев е изпратил писма до колегите си в съседните балкански страни, с които уведомява, че присъствието на български въоръжени сили по границите не би следвало да се разглежда като заплаха, а като опит за справяне с бежанската вълна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44