Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев: Русия няма първа да отмени санкциите си срещу Европейския съюз

Дмитрий Медведев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия няма първа да отмени санкциите си срещу Европейския съюз, а ще го направи само след действия на Брюксел в тази посока. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев. Не трябва да има илюзии в тази посока, категорично заяви Медведев по време на срещата му с вицепремиерите в руското правителство, където основна тема бе ситуацията в селското стопанство. Москва подготвя няколко програми за насърчаване на руската селскостопанска политика, която трябва да отговори на европейските санкции в този сектор.

В същото време руските печатни издания обръщат сериозно внимание на очакваната по-късно среща в Брюксел, посветена на европейско-руските отношения. Неназован източник на московското влиятелно издание "Комерсант" прави извода, че в сегашния момент ЕС няма обща визия за това какви трябва да бъдат отношенията между Брюксел и Москва, а има само политика на санкции. Според влиятелното издание, руското външно министерство смята да направи своеобразна инвентаризация в отношенията си с ЕС, защото сегашната ситуация не устройвала Русия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44