Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен с концерт "Заедно ще сбъднем мечтите си"

Снимка: Медицински университет - Плевен

На днешния Световен ден на социалната работа, Медицинският колеж в Плевен организира концерт с участието на хора в неравностойно положение

Събитието под мотото "Заедно ще сбъднем мечтите си" се организира за четвърта година от студентите от специалност "Социална дейност". Преподавателят доц. Искра Петкова допълва, че целта е: 
Да се даде възможност на хора, в неравностойно социално положение, да изявят своя творчески потенциал, своите възможности.

Социалната работа е нова професия в България. Тепърва се утвърждава, каза още доцент Петкова. 
Истина е, че за хората, които имат нужда от социална подкрепа, обществото се сеща като цяло, по празници и по благотворителни мероприятия, които тогава се осъществяват. Хубавото е, че все повече млади хора са ангажирани с бъдещи, подпомагащи професии. Не случайно, нашата специалност е в Медицинския университет в Плевен. Откликват на възможностите да помогнат и подкрепят тези хора и го приемат като едно свое призвание. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44