Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четиримата мъже, убили възрастните жени в Стежерово, отиват в затвора доживот

Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди доживотните присъди за четиримата убийци на две възрастни жени от плевенското село Стежерово. Осъдените са задържани при специализирана полицейска акция и са в плевенския затвор за изтърпяване на присъдите.

Шест години след тежкото престъпление ВКС реши окончателно доживотни присъди да излежат убийците Юсеин Раимов, Мемиш Мемишев, Рамадан Шерифов и Мемиш Асанов.

Трагедията се е разиграла на 13 юли 2010 година, когато съсед на 84-годишната Радка Митева и 85-годишната Милка Ивановска от село Стежерово се натъкнал на мъртвите тела на двете жени, които били удушени. Убийците са действали по един и същи начин.

Говорителят на плевенската Окръжна прокуратура Добринка Матеева коментира:

На първа инстанция от страна на Окръжен съд - град Плевен беше постановена оправдателна присъда. След това, по протест от наблюдаващия прокурор, делото беше разгледано във великотърновския Апелативен съд, където присъдата беше изменена и същите бяха признати за виновни и им беше наложено това, може би едно от най-тежките наказания, които са предвидени в нашия Наказателен кодекс.

Матеева определи престъплението като:

Едно от най-тежките престъпления, които е извършено на територията на областта, разкрито, доказано и наказано с влязла в сила присъда





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44