Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разузнавателни полети над българо-македонската граница извърши хеликоптер на "Гранична полиция"

Снимка: БГНЕС

Разузнавателни полети над българо-македонската граница извърши хеликоптер на "Гранична полиция". Прелитанията са обичайни и са насочени към граничните райони с Турция, Македония и Сърбия като външни граници на ЕС, уточниха от пресслужбата на главна дирекция "Гранична полиция".

След кризата с бежанския лагер край Идомени на гръцко-македонската граница и затварянето на така наречения "Балкански път" за мигрантите и бягащите от войната в Сирия хора, по заповед на премиера Бойко Борисов "Гранична полиция", армия и жандармерия проведоха учение, насочено към опазване на българската граница. Над 700 служители останаха в района на Петрич в готовност за предотвратяване на масово насочване на бежанския поток към нашата страна.

Народният представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов поиска незабавна оценка на ситуацията и евентуална готовност за изграждане на преградни съоръжения на границата ни с Македония и Гърция.

Нов бежански лагер е създаден в близост до гръцкия град Драма, твърдят жители на граничните села около пункта "Илинден - Ексохи". По техните думи двама бежанци вече са преминали границата и са забелязани в село Копривлен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44