Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен отваря врати за Деня на кандидат-студента

Снимка: Медицински университет - Плевен

Медицинският университет в Плевен ще проведе Ден на кандидат-студента. В рамките на  кампания 2016 г. висшето училище ще отвори врати, за да посрещне ученици от последните класове на обучение, техните учители и родители. Студентите са подготвили и ще демонстрират практическо занятие по спешна медицина.

Всички кандидат-студенти, които са се насочили да изучават медицина или друга здравна специалност, ще имат възможност да се запознаят със структурата на университета, с ръководството и студентите, с условията за кандидатстване и балообразуване, с графика на конкурсните изпити от предварителната и редовната сесия. На въпроси ще отговарят председателите на комисиите за проверка и оценка на конкурсните работи по биология и химия.

От Медицинския университет са подготвили специален филм за историята и постиженията на своите възпитаници. Най-подготвените кандидат-студенти ще получат награди, ако отговарят правилно на въпроси от викторината по биология.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44