Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Путин: Ако е необходимо, Русия буквално за часове ще повиши военното си присъствие в Сирия

| обновено на 17.03.16 в 18:04
Владимир Путин
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин предупреди, че ако се наложи, Русия може да повиши военното си присъствие в Сирия само в рамките на няколко часа:
Ако потрябва, Русия може буквално за няколко часа да увеличи контингента си в региона до размер адекватен на обстановката и да използва арсенала си в пълна степен. Не желая да го правя, военната ескалация не е наш избор и разчитаме на здравия разум на всички страни.
На церемония по връчване на ордени на руските военни Путин оцени като "отлично" представянето на летците по време на операцията в Сирия
Създадохме условия за началото на мирен процес. Успяхме да установим и позитивни и конструктивни отношения със Съединените щати и с опозиционните сили вътре в Сирия, които искат да спрат войната. И пътят към мира проправихте именно вие - руските войници.
Президентът на Русия връчи и 17 отличия на военни, включително на една жена, участвали в антитерористичната операция в Сирия. Путин коментира, че със сигурност участието им в операцията ще има важно значение за кариерата им във въоръжените сили на страната в бъдеще. 

На редовния си брифинг за чуждестранните кореспонденти в Москва и руските медии Мария Захарова, официалният представител на Министерството на външните работи на Русия, коментира дипломатично действията на сирийските кюрди, които обявиха създаването на свой федерален регион в Северна Сирия като въпрос, който е вътрешен за страната. Захарова подчерта още, че никой няма право да се намесва в техните дела, защото това касае единствено и само бъдещето на гражданите на Сирия. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44