Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН предлага административни глоби като наказание при агресия на родители спрямо учители

Снимка: БГНЕС
Министерството на образованието предлага при агресия на родители срещу учители да се налагат административни глоби. Това, според министър Меглена Кунева, ще бъде по-добра мярка от криминализирането на такива случаи:

Това означава да се направи много внимателен анализ къде се случва, защо се случва, как се случва и не можем ли с нещо по-малко, от правна гледна точка, да го преодолеем. Административните глоби, защото криминализацията е процес, който не е ясно кога ще свърши. Има отделени средства за камери, за ограда, за охрана и т.н. Те не са малко съобразно бюджета на министерството. Ние ще направим всичко възможно от техническа гледна точка.

Предложението да бъдат глобявани агресивни родители в училищата идва на фона на зачестили случаи на родителска агресия. Във вторник в Разград майка на петокласник удари учителка по време на час. Преди месец мъж нахлу в Музикалното училище в Плевен и нанесе побой на две момчета след спор с неговия син.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44