Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел и Филиз Хюсменова са отличени с годишни награди на ЕП

Двама български евродепутати бяха сред отличените за работата си с годишни награди на Европейския парламент. Мария Габриел от Европейската народна партия и Филиз Хюсменова от Алианса на либералите и демократите за Европа получиха приз в категориите "развитие“ и "заестост и социални въпроси“. Пред кореспондента на БНР в Брюксел главният редактор на списанието на Европарламента Брайън Джонсън обясни:

Всички номинации идват от обществени организации и неправителствения сектор. Всъщност всеки гражданин може да номинира евродепутат. После изборът на хората, които да получат наградата, се прави от останалите им колеги депутати.

Мария Габриел получава наградата в качеството си на зам.-председателт на Групата на ЕНП по въпросите на Средиземноморието, Северна Африка и Близкия Изток с принос за насърчаване европейската политика в помощ на развиващите се държави. Наградата за Филиз Хюсменова е резултат от работата ѝ по законодателни предложения за правата на жените, равния достъп до майчино здравеопазване, равни условия за труд, мобилността на работещите в Европейския съюз.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44